Home | Sectorplannen | Bijeenkomsten en spreekbeurten | Regionale bijeenkomst over sectorplannen in de Stedendriehoek & Noord-Veluwe

Regionale bijeenkomst over sectorplannen in de Stedendriehoek & Noord-Veluwe

(Apeldoorn – Deventer – Zutphen – Harderwijk)
Datum: 29 januari 2015

Een volle ontvangsthal in Saxion Hogeschool Deventer, gevuld met zo’n 100 werkgevers en intermediairs die veel interesse hadden in de concrete mogelijkheden van de sectorplannen.

De bijeenkomst werd geopend door Haske van Aken, projectleider van het regionale sectorplan Samen Werk maken van Werk. Er was een welkomstwoord vanuit Saxion, daarna hield Paul van Kruining, betrokken bij het Actieteam crisisbestrijding, een inleiding over de mogelijkheden van de sectorplannen. Vervolgens waren er drie workshoprondes waarin projectleiders van sectorplannen de concrete mogelijkheden van hun plannen presenteerden. Aanwezig waren onder meer vertegenwoordigers van de sectorplannen Bouw- en infrastructuur, Installatiebranche, Kleinschalig Specialistisch Vakmanschap, Logistiek Twente, Papier- en Kartonsector Stedendriehoek & Noord-Veluwe, Procesindustrie en Transport en Logistiek. Uiteraard ontbrak ook het regionale sectorplan Stedendriehoek & Noord-Veluwe zelf niet.

Voor de enthousiaste toehoorders zetten de projectleiders de details uiteen zodat werkgevers precies te horen kregen wat ze moesten doen om voor bepaalde maatregelen in aanmerking te komen. Er zijn behoorlijk wat matches gemaakt tussen werkgevers en intermediairs enerzijds en projectleiders van sectorplannen anderzijds. Deze bijeenkomst heeft zeker geholpen bij de regionale implementatie van sectorplannen.

Naast de presentaties zijn de mogelijkheden van de genoemde sectorplannen ook opgenomen in een brochure. Hierin staan ook maatregelen uit andere sectorplannen (met contactgegevens). Zo kan de matchmaking ook na de bijeenkomst volop doorgaan.

Een volgende regionale bijeenkomst over de concrete mogelijkheden van sectorplannen zal plaatsvinden op 12 maart in en voor de regio Zuidoost Brabant. Hou deze site in de gaten voor meer informatie over programma en aanmelden.