Home | Publicaties | Brochures & overige publicaties | De gezonde werkvloer: recht of plicht?

Symposium ‘De gezonde werkvloer: recht of plicht?’

Op 11 oktober 2010 organiseerden de Stichting van de Arbeid en het Convenant Gezond Ge-wicht het symposium ‘De Gezonde Werkvloer: recht of plicht?’. Centraal op dit symposium stonden de vragen Mag een werkgever zich bemoeien met de leefstijl van het personeel? Wanneer is sprake van een (on)terechte inbreuk op de persoonlijke levenssfeer ? Wat zijn de dilemma’s en kansen in het proces van samenwerking tussen werkgever en werknemer op het gebied van een gezonde leefstijl en vitaliteit?

Sprekers waren Paul Rosenmöller, voorzitter van de stuurgroep Convenant Gezond Gewicht, Hein Knaapen, directeur Human Resources bij KPN en Stefan Sagel, advocaat arbeidsrecht en partner bij de Brauw Blackstone en Westbroek.

Bert Suykerbuyk, kok van het SER-restaurant, en Hans Rijnierse, directeur Sodexo Benelux, werden gevraagd naar hun ervaringen bij het introduceren van een gezond aanbod in het be-drijfsrestaurant.

Het symposium werd afgesloten met een paneldiscussie over de theorie en de praktijk onder leiding van Paul Rosenmöller. Het panel bestond uit de sprekers Hein Knaapen, Stefan Sagel en Hans Rijnierse, Leo Hartveld, hoofdbestuurder van de vakcentrale FNV en Ton van den Berg, lid van de OR van Connexion en voorzitter van de bondsraadcommissie ARBO van FNV Bondgenoten.