60 jaar: De lange weg van het overleg

60 jaar Stichting van de Arbeid (2005) - De lange weg van het overleg

Op 17 mei 2005 viert de Stichting van de Arbeid haar 60-jarig jubileum. Net als tien jaar eerder is koningin Beatrix aanwezig bij de viering, dit maal in Kasteel Wittenburg in Wassenaar. Voorzitters Lodewijk de Waal (FNV) en Jacques Schraven (VNO-NCW) spreken de zaal toe tijdens deze Bijzondere Vergadering van de Stichting. Ook Gerrit Zalm, vicepremier en minister van Financiën, spreekt tijdens de vergadering.

De feestelijkheden worden bekroond met twee jubileumboeken: Voorbij Wassenaar, over de Stichting tussen 1982 en 2005, en Een schuivend domein met enkele beschouwingen over de afgelopen zestig jaar. Ook is de geschiedenis van de Stichting voor het eerst letterlijk in beeld gebracht. In De lange weg van het overleg worden oude beelden getoond en hoofdrolspelers, zoals Agnes Jongerius, Bernard Wientjes en Jan Peter Balkenende, geïnterviewd. Zij krijgen ieder een vraag over hun toekomstbeeld: bestaat de Stichting nog in 2020?

Bekijk de video:

Links van Koningin Beatrix Lodewijk de Waal, rechts Jacques Schraven
Links van Koningin Beatrix Lodewijk de Waal, rechts Jacques Schraven. | Foto: Dirk Hol.
Links van Koningin Beatrix Lodewijk de Waal, rechts Jacques Schraven. Fotograaf: Robin Utrecht, Hollandse Hoogte.    v.l.n.r. Zeven ministers van Sociale Zaken: Klaas de Vries, Bert de Vries, Willem Vermeend, Aart Jan de Geus, Ad Melkert, Wil Albeda, Louw de Graaf.
v.l.n.r. Zeven ministers van Sociale Zaken: Klaas de Vries, Bert de Vries, Willem Vermeend, Aart Jan de Geus, Ad Melkert, Wil Albeda, Louw de Graaf. | Foto: Dirk Hol.

Meer lezen:

  • J. Bruggeman & P. van der Houwen, Voorbij Wassenaar (Den Haag, 2005)
  • Een schuivend domein: over de Stichting van de Arbeid (Den Haag, 2005)